WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"Activiteiten week 28  (16-07-2017 t/m 22-07-2017)

Deze week is de kruising voorzien van een nieuw algoritme. De hoofdlijn neemt nu voorrang op de neven lijn die het Woon Werk verkeer bedient. De eerste testen zijn goed verlopen en de verwachting is dat komende week op het gedeelte Ober Läegerli West zowel alle neven lijnen als de hoofdlijn weer kunnen rijden.

We komen nog even terug op de situatie in het circus. Zoals bekend hebben we een paar weken geleden afscheid genomen van het hinnikende paard. Deze week echter is er al een vervanging gevonden. Er komt een compleet nieuwe attractie:  Zoeflam deNul

Zoeflam deNul is een rat van het grotere type. Hij wordt getraind door Kraal. Zoeflam deNul is ons aanbevolen door Riekus de dierenarts van het circus. Hij kende Zoeflam deNul van vroeger.

Zoeflam deNul is een wat merkwaardig beest, met geniepige en achterbakse trekjes. Hij fluit graag maar dat is niet om aan te horen. Nu hij in het circus woont denkt hij onmiddellijk dat hij het middelpunt is van de dieren en dat ze naar hem moeten luisteren en gedragen. We krijgen wat de stellen met dit beest.

Zoeflam deNul is aangetrokken om later zijn acts te laten zien samen met Clown Bertal en de KaKatoe familie. Wordt vervolgd.


De Arduino die via een half duplex RS 485 aansturing de kruising controleert.

© 2008-2018 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 29  (23-07-2017 t/m 29-07-2017)

Alle testen met de nieuwe software voor de kruising zijn uitstekend verlopen zodat de hoofdlijn binnenkort weer in gebruik kan worden genomen.

De rest van deze week is besteed aan onderhoud van het rijdend materiaal. Een 15-tal locomotieven zijn volledig uit elkaar geweest en gecontroleerd op de tandwielen en waar nodig zijn ze vervangen. Verder gereinigd, gesmeerd en geolied en daarna op de testbaan op de werking gecontroleerd en vervolgens weer in gebruik genomen.

De komende week wordt aandacht besteed aan de tegenbaan van Ober Läegerli, zodat midden augustus de complete tafel Ober Läegerli en Ober Läegerli West weer volledig in werking zal zijn en dat er daarna weer gewerkt gaat worden aan de bouw van de baan Unter Läegerli.


Een overzicht van de enorme baan Ober Läegerli en Ober Läegerli West.
Activiteiten week 30  (30-07-2017 t/m 05-08-2017)

Deze week is er volgens plan gewerkt aan de tegenbaan van Ober Läegerli. Alle treinen die daar rijden zijn nagekeken, gereinigd, gesmeerd en geolied. Ook is de samenstelling van een groot aantal treinen veranderd. Dit betreft niet alleen wagons, maar ook locomotieven.

Verder is dit baan gedeelte opzich gecontroleerd en zijn onvolkomenheden gerepareerd of vernieuwd. Bovendien is er ook nieuwe elektronica gebouwd voor de brandsimulatie in het gemeente huis.


De vernieuwde elektronica voor de brand in het gemeente huis.
Activiteiten week 32  (13-08-2017 t/m 19-08-2017)

Alle "renovatie" werkzaamheden aan de banen Ober Läegerli en Ober Läegerli West zijn vrijwel voltooid. De nieuwe gedeeltes zijn uitvoerig getest en alle treinen rijden weer conform de planning.

Nu deze werkzaamheden gereed zijn, wordt er de komende week weer begonnen met de banen Unter Läegerli. De eerste werkzaamheden hier zullen bestaan uit de afbouw van het hoofdstation en de aansluitingen aan het computer netwerk.


Voor de diegene die vergeten waren hoe de stand is met de bouw van Unter Laegerli hieronder een foto.