WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"Activiteiten week 23  (03-06-2018 t/m 09-06-2018)

Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen te melden over de situatie met de Gemeente Ameland. We blijven u bedanken voor de vele steun betuigingen die we blijven ontvangen.

Zoals gezegd de bouw aan de baan Unter Läegerli gaat gewoon door. Deze week hebben we een 32 Amp gestabiliseerde ATX voeding aangelegd met luchtkoeling. Deze gestabiliseerde voeding wordt gebruikt voor de voeding van de chips, microprocessors, Arduino en verder alles wat maar met computer technologie te maken heeft. 

Als u zich afvraagt waarom deze investering dan kunnen wij u melden dat de centrale 220V voeding van de hal nogal wat ruis en spikes bevat. Dit kan weer gevolgen hebben voor de werking van de talrijke computers die ingezet worden voor de baan. En om onverwachte gedragingen van het net te voorkomen is dus deze voeding aangelegd.

Zoals beloofd is ook de 20M2 getest deze week. We kunnen u melden dat we uiterst tevreden zijn over de test resultaten en dat we de boards voor de 20M2 gaan inzetten.


Onderstaand broederlijk naast elkaar de test met de 20M2 in combinatie met de Arduino.


© 2008-2018 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 24  (10-06-2018 t/m 16-06-2018)

Er zijn geen veranderingen te melden betreffende de situatie met de gemeente Ameland. Opnieuw zijn we deze week weer overstelpt met email ondersteuning. Dank.

Deze week is er gewerkt aan de bekabeling vanaf de ATX voeding naar de diverse aansluitpunten die onder de tafel gemonteerd worden voor de talrijke aansluitingen van embedded computers. Deze werkzaamheden gaan nog zeker een week in beslag nemen.


Onderstaand een foto van de ATX voeding die vorige week is aangelegd.