WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"Activiteiten week 42  (15-10-2017 t/m 21-10-2017)

Deze week is er hard gewerkt aan de "verbouwing" van de receptie.

Aangezien de tafel Unter Läegerli erg breed wordt, was er op een bepaald punt bijna geen loopruimte meer om op de tafel de treinenloop te bewonderen.

De enige oplossing was om de wand van de receptie aan te passen en daarmee gelijktijdig ook de test tafel die zich achter deze wand bevond.


Het voorlopige resultaat is hieronder te zien.© 2008-2018 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 43  (22-10-2017t/m 28-10-2017)

De verbouwing van de receptie is inmiddels voltooid en is er verder gewerkt aan de bouw van de tafel Unter Läegerli zelf.

Er is nu voldoende ruimte om de verbreding van deze tafel verder af te bouwen zodat later de treinen die van en naar het hoofdstation van Unter Läegerli rijden alle ruimte hebben.

Bovendien komt er straks links achter het station Circus Krone te staan. Dit circus heeft nogal wat ruimte nodig. Niet alleen de tent zelf maar ook de stallen en uitloop ruimte voor de beesten die in het circus optreden.


Op onderstaaande foto is duidelijk te zien dat er aan de aanbouw wordt gewerkt. Op de achtergrond de nieuwe wand van de receptie en links op de foto het beeldscherm van de i7-Ubuntu computer.
Activiteiten week 44  (29-10-2017t/m 04-11-2017)

Ondanks dat het een korte week was ( MSA Modelspoor is gesloten van 3 tot en met 6 november) is de verbreding van de tafel Unter Läegerli voor het circus Krone gedeelte gereed gekomen.

Komende week zal dit gedeelte nog verder uitgebreid worden voor de aanleg van het stedelijk gedeelte van Unter Läegerli.

Ook zullen dan de 6 hoofdlijnen verder door getrokken worden, zodat dit gedeelte straks zodanig gereed is dat de scenery hiervoor kan worden aangelegd.


Hieronder een foto van het gedeelte waar later het circus Krone komt te staan.
Activiteiten week 45  (05-11-2017t/m 11-11-2017)

Opnieuw was dit een korte week om aan de bouw te werken, maar de boog kan niet altijd gespannen staan en soms moet er weer eens tijd zijn voor een zeer lang en uitgebreid relaxed weekend in het Landgoed Hotel Roode Koper te Leuvenum. Dit Hotel de Silence met een Michelin ster restaurant is hier voor een prachtige gelegenheid.

Uitgerust en vol energie daarna weer aan de bouw van Unter Läegerli begonnen. Het tafelgedeelte voor de stad en het circus zijn verder uitgebouwd en is tevens geverfd, zodat in een later stadium probleemloos de scenery aangebracht kan worden.

Komende week wordt de ander "poot" van de tafel verder afgebouwd. Op dit gedeelte komt dan straks naast het Loc depot de industrie en aanverwante bedrijven.


Onderstaand het gereed gekomen gedeelte voor aansluiting met de stad en het circus