WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"Activiteiten week 46  (12-11-2017 t/m 18-11-2017)

Deze week is er zoals gepland gewerkt aan de verdere uitbreiding van de tafel. Op de linker poot is nu, net als aan de rechter poot, een groot gedeelte aangebouwd. Dit gedeelte sluit aan aan het Loc Depot en is bedoeld voor de industrie van Unter Läegerli.

Dit nieuwe gedeelte van deze aanbouw moet nog vlak geschuurd worden en daarna nog geverfd. Het resultaat komt volgende week.

Verder is er enige activiteit waargenomen op het gedeelte dat bestemd is voor het Circus Krone. De eerste kwartiermakers zijn gesignaleerd en zijn bezig met bepalen van de plaatsen voor verschillende tenten. Als dat is gebeurd vertrekken ze weer om vergunning aan te gaan vragen of het circus welkom is in Unter Läegerli.

Wel is ons te horen gekomen dat Bertal, de circus directeur, ontslag heeft genomen. Sommige zijn daar blij om, andere betreuren deze beslissing. We houden u op de hoogte over deze ontwikkeling.


De kwartiermakers in overleg over de positie van de verschillende tenten.

© 2008-2018 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 47  (19-11-2017 t/m 25-11-2017)

Helaas is het deze week opnieuw een korte week voor de bouw van de banen geworden. Vanaf komende week gaat alles weer volgens het bekende patroon lopen.

Toch is er veel veranderd in de hal. Niet alleen is het gedeelte voor het industrie terrein gereed (vlak geschuurd en geverfd), maar is er ook een wand gebouwd voor de roldeur.

De reden is dat er weinig tot geen muur ruimte beschikbaar is voor posters of andere informatie. Aangezien er geen grote dingen meer noodzakelijk zijn voor de bouw van de banen is er dus besloten om een wand voor de roldeur te plaatsen, zodat we straks wandruimte beschikbaar hebben.


Het gedeelte voor het industrie terrein staat klaar voor de aanleg en gebouwen. Op de achtergrond de nieuw geplaatste wand.
Activiteiten week 48  (26-11-2017 t/m 02-12-2017)

Deze week is er dan weer echt begonnen met de verdere bouw van de tafel Unter Läegerli.

Het hoofdstation met zijn 10 sporen is nu volledig afgebouwd en alle in en uitgaande sporen zijn aangelegd en uitgericht.
De elektronische aansluitingen met de 4 Arduino's die in halfduplex met elkaar communiceren kan nu ook aangelegd worden.

Verder is er begonnen met de 6 uitgaande sporen van het station aan te leggen. Alle zes sporen gaan eerst langs het circus. Vier van deze sporen gaan later onder twee andere hoofdlijnen door en splitsen dan om verder over de tafel te rijden.


Een overzicht van de huidige werkzaamheden aan het station Unter Läegerli.
Activiteiten week 49  (03-12-2017 t/m 09-12-2017)

Zoals gepland is er deze week gewerkt aan de 6 uitgaande sporen van het station Unter Läegerli. Deze sporen lopen langs de standplaats waar later het circus wordt gebouwd. Aan de achterzijde van het toekomstige circus zullen deze 6 hoofdlijnen zich splitsen en in verschillende richtingen over de tafel gaan lopen.

Naast de aanleg van deze sporen is er ook een begin gemaakt met de aanleg van de opstelsporen van het station Unter Läegerli. Zo zijn er inmiddels 3 sporen aangelegd voor de ROLA wagons die straks het circus Krone naar Unter Läegerli gaan vervoeren.

Naast al deze activiteiten wordt er ook al gewerkt aan de sceney voor deze tafel. En dat betreft niet alleen de gebouwen, maar ook de duizenden bewoners die straks Unter Läegerli gaan bewonen.


Rietje, zeer geconcentreerd, is bezig met het beschilderen van de duizenden bewoners van Unter Läegerli