WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"Activiteiten week 50  (10-12-2017 t/m 16-12-2017)

Zoals gepland is er deze week gewerkt aan de 6 uitgaande sporen van het station Unter Läegerli.

Een tweetal sporen klimmen vrijwel direct vanuit het station om naar hun bestemming te gaan, terwijl de andere vier uitgaande sporen via het rangeerterrein lopen. Daar splitsen deze sporen zich om hun verdere weg af te leggen.

Naast deze activiteiten zijn ook de opstel sporen voor het circus aangelegd.

Komende week worden de twee buitenste uitgaande sporen verder aangelegd. Daarna wordt er begonnen met de aansluitingen van het 10-sporig station van Unter Läegerli aan het Arduino RS485 half-duplex netwerk. Dit netwerk ontvangt dan weer zijn instructies van het Ubuntu computer netwerk.


Onderstaand een overzicht van de gevorderde werkzaamheden.

© 2008-2018 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 51  (17-12-2017 t/m 23-12-2017)

In deze week voor Kerstmis is er zoals gepland verder gewerkt aan de uitgaande sporen van het station Unter Läegerli.

Ook kijken we terug op een zeer succesvol jaar. Gesterkt door de vele lof betuigingen voor de banen en nu ook voor de baan in aanbouw wordt er vol enthousiasme gewerkt aan Unter Läegerli. Dit ondanks dat er weer allerlei geruchten rondgaan op Ameland over de investeringen van Euro 400000,00 die door MSA Modelspoor worden gedaan uit eigen vermogen.

Het zijn gelukkig maar een paar bewoners van Ameland die hier moeite mee hebben. We zien dit als domheid, afgunst en jaloezie en we willen deze mensen de volgende uitspraak van de beroemde schrijver Pablo Coelho niet onthouden om dit tijdens de Kerstdagen te overdenken:

"Haters don’t hate us, they hate themselves. Because we are a reflection of what they wish to be."

Ofwel

Haters haten ons niet, maar ze haten zichzelf. Omdat wij een afspiegeling zijn van wat ze zelf graag willen zijn.


MSA Modelspoor wenst u Prettige Kerstdagen

Activiteiten week 52  (24-12-2017 t/m 31-12-2017)

In deze laatste week van 2017 is er helaas weinig aan de banen gewerkt, niet alleen omdat het een korte "werk" week was maar ook omdat de griep toegeslagen had.

Wel zijn er allerlei voorbereidingen getroffen voor de bouw in de komende weken. Bijvoorbeeld: het camera systeem voor de opnames van de voorstelling straks in de circus tent zijn getest. De beelden zijn zelfs in HD kwaliteit zodat er niet alleen van de banen kan worden genoten, maar ook wat er het circus gebeurt.

Gesterkt door de vele dankbetuigingen gaan we vol goede moed beginnen aan 2018 en MSA Modelspoor wenst allen een voorspoedig en gezond 2018.