WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"Activiteiten week 01  (01-01-2018 t/m 06-01-2018)

Een nieuw jaar wordt gewoonte getrouw met nieuwe voornemens begonnen, dat geldt ook voor MSA Modelspoor.

Zoals bekend schort het nogal aan medewerking van een aantal personen binnen de gemeente Ameland voor wat betreft MSA Modelspoor. Gezien de ervaring zal deze situatie zeker niet op korte termijn verbeteren of aan verandering onderhevig zijn.

Aangezien MSA Modelspoor in het geheel niet afhankelijk is van steun van de gemeente Ameland is dan ook besloten om geen energie meer te steken in de kans op een verbeterende situatie in deze kwestie. Het zou prettiger zijn als de gemeente Ameland zou inzien wat voor een unieke attractie het eiland rijk is en hoeveel extra bezoekers MSA Modelspoor naar het eiland trekt, zeker voor een eiland dat geheel afhankelijk is van toerisme.  

Dit voornemen geeft MSA Modelspoor de mogelijkheid om zich nu voor de volle 100% in te zetten voor de uitbreiding van de banen en ondersteuning te geven aan de bezoekers van het modelspoor adviesbureau.


Het programmeren gaat natuurlijk gewoon door


© 2008-2018 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 02  (07-01-2018 t/m 13-01-2018)

De afgelopen week is er druk gewerkt aan de bedrading van het station van Unter Läegerli.

Tientallen verbindingen zijn er nodig met de infertaces en de Arduino's voor de besturing van de 10 sporen van dit station. Zoals bijvoorbeeld de wissels, seinen, en nog tal van andere zaken.

Aangezien dit onder tafel gebeurd zijn er op dit moment geen foto's van deze werkzaamheden.

Wel willen we nog even terug komen op onze belofte van vorige week betreffende het gebrek aan medewerking van de gemeente Ameland en dat we geen aandacht meer zouden besteden aan het beleid van de gemeente. Echter  tot onze stomme verbazing mag een bedrijf dat in een hal die ongeveer 20 meter verwijderd is van MSA Modelspoor en aan dezelfde weg gelegen als MSA Modelspoor wel toestemming heeft gekregen voor het plaatsen van een bewegwijzeringsbord, terwijl MSA Modelspoor op dezelfde locatie geen borden mag plaatsen.


Hallo gemeente Ameland, over willekeur gesproken. Waarom een bedrijf op nummer 32 wel een bewegwijzeringsbord en op nummer 28 niet?
Activiteiten week 03  (14-01-2018 t/m 20-01-2018)

De bedrading van station Unter Laegerli vordert gestaag.

Een aantal sporen zijn inmiddels verbonden met de interfaces en de verwachting is dat komende week er al een aantal sporen getest kunnen worden.

Onder tussen wordt er ook druk gewerkt aan de bouw van de tientallen huizen en gebouwen die straks deel uit gaan maken van de scenery van Unter Laegerli. Naast de stedelijke gebouwen zullen er natuurlijk ook huizen gebouwd worden in de stijl die duidelijk herkenbaar is voor deze Zwitserse baan.


Het eerste Zwitserse chalet is reeds afgebouwd en zal straks deel uitmaken van de bebouwing rond de Titlis kabelbaan.
Activiteiten week 04  (21-01-2018 t/m 27-01-2018)

Ook deze week is er natuurlijk verder gewerkt aan de bedrading van station Unter Läegerli.

Er zijn opnieuw tal van kabels getrokken, waaronder ook de back-bone voor het netwerk. De diverse aansluitingen naderen hun voltooiing en de verwachting is dat komende week alle bedrading voor de besturing van het station gereed zal zijn.

Als deze taak af is komen er nog een twintigtal seinen die besturing van het station compleet maken. De bovenleiding komt pas in een veel later stadium als de werkzaamheden aan dit gedeelte zijn afgerond.

Ook in deze rustige tijd op Ameland komen er tal van bezoekers uit verschillende delen van Europa naar de banen kijken en informatie vragen over de aanleg, besturing en andere werkzaamheden die met de aanleg van een modelbaan te maken hebben.

MSA Modelspoor is trots op deze belangstelling en het vertrouwen dat de bezoekers hebben in het adviesbureau.


Nu eens een kijkje onder een gedeelte van de baan waar de werkzaamheden momenteel plaats vinden.