WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"Activiteiten week 05  (28-01-2018 t/m 03-02-2018)

De aansluiting van de bedrading heeft deze week een kleine vertraging opgelopen. Door allerlei andere omstandigheden is er deze week weinig aan de bouw van de banen gewerkt.

Ook  de komende week is de verwachting dat er weinig aan de verdere afbouw van de bedrading gedaan wordt. Er is echter goede hoop dat op zeer korte termijn de werkzaamheden weer hervat worden.


Voor de verandering eens een foto van uit een heel andere hoek over de activiteiten van Unter Läegerli. Op dit gedeelte komt straks het loc depot en het industrie gebied

© 2008-2018 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 06  (04-02-2018 t/m 10-02-2018)

Zoals reeds vorige week aangekondigd is er deze week opnieuw weinig aan de baan gewerkt. De komende week worden de werkzaamheden aan de baan weer met vol enthousiasme aangepakt.

Wel is er aan de bedrading van het station Unter Läegerli gewerkt en alle 10 sporen van het station zijn nu in werking. De seinen worden de komende week eveneens aangesloten en zal het station in volle werking worden getest.


Onderstaand alvast een foto impressie van het toekomstig station van Unter Läegerli

Activiteiten week 07  (11-02-2018 t/m 17-02-2018)

Begonnen is er deze week met de aansluitingen van de seinen en een aantal ontkoppel rails van het emplacement van station Unter_Läegerli.

In  totaal komen er zo'n 20 tal seinen te staan om het treinverkeer van het station en zijn opstelsporen in goede banen te leiden. De elektronica voor deze aansturing komt uiteraard via het half duplex RS-485 Arduino netwerk. 

Verder is MSA Modelspoor te hulp geroepen door mensen uit Hollum voor de aansturing van de vuurtoren. Een model vuurtoren wel te verstaan. De vuurtoren moest knipperen in plaats van continue branden. Een makkie natuurlijk.


Naast deze werkzaamheden aan de baan wordt er natuurlijk ook aan de elektronica gewerkt.
Activiteiten week 08  (18-02-2018 t/m 24-02-2018)

Alle aandacht is deze week verder uit gegaan naar de bedrading van het station Unter Läegerli.

Daarnaast is er besloten om naast de hoofdseinen ook voorseinen te gaan plaatsen. Dit heeft tot gevolg dat de programmatuur voor de Arduino aangepast moest worden. Daar is de gehele week verder aan gewerkt.

De testen zijn inmiddels ook gedaan en dat betekent dat de Arduino's de komende week hun werken moeten gaan doen voor het station Unter Läegerli.


Hieronder een overzicht van de opstelling om o.a. de Arduino te programmeren. De screens zijn op zwart gezet om het programma te beschermen.