WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"Activiteiten week 26  (01-07-2018 t/m 07-07-2018)

Misschien eentonig maar er zijn nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden over de situatie met de Gemeente Ameland. Zoals reeds al enige weken gemeld blijven de steun betuigingen, zowel uit binnen- als buitenland, binnen stromen. Uit veel van deze mails blijkt dat mensen het niet begrijpen en het wel gehad hebben met de gemeente Ameland en het geen reclame voor Ameland is.

En dat terwijl er meer en meer berichten naar buitenkomen dat 60% van de toeristen die Ameland bezocht hebben de eerste 4 jaar niet meer terug komen. En dat voor een eiland dat moet leven van de toeristen. Als er dan een initiatief genomen wordt dat het seizoen kan verlengen over het hele jaar dan zijn er een beperkt aantal personen die hier tegenop komen en alles maar dan ook alles in het werk stellen om dit initiatief, wat ook nog werkgelegenheid kan brengen, om zeep te helpen.

Terug naar de bouw van de baan. Afgelopen week is alles voorbereid om het derde 10-sporig schaduwstation te gaan bouwen, zodat uiteindelijk er een 30-sporig schaduwstation onder het gebergte van Unter Läegerli komt te liggen.


De constructie van schaduwstation 3 is begonnen

© 2008-2018 Jan A. Theulings
Klik hier voor de
MSA brochure
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Activiteiten week 27  (08-07-2018 t/m 14-07-2018)


Het gedoe met de gemeente Ameland gaan we naar de achtergrond plaatsen tot er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Wel blijft het vreemd dat een eiland, dat leeft van de toeristen, dat er een paar Amelanders zijn die alles in het werk stellen dat MSA Modelspoor gesloten wordt en blijft. En niet schromen om te proberen om een investering van ruim 1,1 miljoen euro om zeep te helpen. En dat er duizenden bezoekers, die uit binnen en buitenland komen voor het Modelspoor Adviesbureau, niet welkom zijn. Haat tegen iemand is schijnbaar belangrijker dan het algemene nut.

Deze week hebben we o.a. mensen van Miniatuur Wunderland Hamburg, daar rijden ruim 700 treinen werken meer als 200 mensen en waar jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers komen, moeten weigeren. En wat die over de situatie te zeggen hadden is niet voor herhaling vatbaar. Maar absoluut geen reclame voor Ameland.

Hopelijk komt er een dag dat ook deze Amelanders beseffen wat voor een uniek adviesbureau met voorbeeld banen zij kunnen hebben t.o.v. de rest van de wereld. En dat het kan bijdrage aan het verruimen van het toeristen seizoen en zo Ameland een dienst kunnen bewijzen. Maar of dat gaat lukken????

Zoals bekend gaat de bouw van de baan van Unter Läegerli gewoon door. De bouw van de 9 meter lange ondergrond voor schaduw station 3 is inmiddels voltooid. Er komen 4 wisselstraten op en ruim 70 meter rails. Aan de elektronica voor de besturing van schaduwstation 3 is inmiddels ook al begonnen.


De constructie voor schaduwstation 3 is gereed.